First Lego League

First Lego League

Zoals andere jaren doen we dit jaar weer mee aan de First Lego League in Eindhoven.

De wedstrijd is op: Zaterdag 8 dec 2018 – FLL regiofinale Helmond. Meer data

Beschrijving over de missies, project, regels en veld opbouw, klik hier

Vrijdag 24 Augustus:

We gaan werken aan de basis robot in groepjes van 2 a 3 personen. De groepjes worden zo ingedeeld dat een ervaren robot programmeur het programmeren kan leren aan de nieuwelingen. De opdracht is om een ronde te rijden in de bak, om de pionnen heen, en geheel terug in de basis te komen.

Een basis robot bouwplan voor NXT staat hier

Een basis robot bouwplan voor EV3 staat hier

Kijk ook eens naar het youtube kanaal van deze jongen, hier staat veel informatie op. Bijvoorbeeld het filmpje hoe je de robot in een rechte lijn kunt laten rijden met een

Vrijdag 31 Augustus:

De robot missies moeten we eerst zelf bouwen. Elke zak met legodelen heeft een nummer met bijbehorende instructies. De bouwinstructie kun je downloaden via onderstaande link:

http://www.firstlegoleague.org/missionmodelbuildinginstructions

Zodra de eerste missie klaar is, kan de robot worden geprogrammeerd. Bekijk eerst wat de robot moet doen bij een missie:

Kijk hier naar een filmpje van de missies:

https://www.youtube.com/watch?v=lY1Z9kK71jQ

Of hier:

Zorg dat je robot een koppeling heeft voor hulpstukken. De hulpstukken moet je snel op de robot kunnen zetten en weer snel kunnen wisselen. Er zijn al veel van dit soort koppelingen bedacht. Google maar eens op ‘ Dog Gears’ en je ziet veel voorbeelden. Kijk ook eens naar deze film